Η ΚΕΔΕ ζητεί κεντρικό ρόλο των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ

Η ΚΕΔΕ ζητεί κεντρικό ρόλο των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ
Να διαδραματίσουν οι δήμοι πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ ζήτησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη».

Ο κ. Πατούλης, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης ζήτησε στα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως αυτό για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι δήμοι να έχουν τον κεντρικό ρόλο στη διαχείρισή τους.

Επίσης, ζήτησε να οριστεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης σε ό,τι αφορά δήμους, στα επιχειρησιακά προγράμματα. Επίσης να εγκριθεί η χρηματοδότηση υποστήριξης των δήμων από την Τεχνική Βοήθεια, για την ωρίμανση των νέων έργων τους, όπως είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση κ.α.

«Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να μην συμμετέχει σε αποφάσεις που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Και δεν μπορεί να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για την πατρίδα μας, εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή αφορά σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε τοπική κοινωνία» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Σε αποτίμηση του Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, στη Σιθωνία, θα προβεί στην αυριανή του συνεδρίαση (11 π.μ.) το Διοικητικό της Συμβούλιο. Επίσης θα καθορίσει τις επόμενες ενέργειές του στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ