ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα πληροφορικής - Δείτε όλα τα βήματα

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα πληροφορικής - Δείτε όλα τα βήματα
Αναλυτικές οδηγίες για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas και προσφέρει δωρεάν μαθήματα υπολογιστών σε ανέργους δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν κωδικούς πρόσβασης για τοIT Academy και την πλατφόρμα Office 365 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα:

1ο Βήμα: Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και προχωράτε στην επιλογή «Ακαδημία Πληροφορικής».

2ο Βήμα: Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας για τη λήψη των κωδικών με τους οποίους θα έχετε πρόσβαση στην «Ακαδημία Πληροφορικής». Συμπληρώνετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σας και στη συνέχεια πατήστε «enter» για να γίνει η αναγνώριση σας από το σύστημα. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στις τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), μέσω της παροχής on line εκπαίδευσης.

3ο Βήμα: Αφού έχετε συμπληρώσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ σας και έχετε πατήσει «enter», στη συνέχεια συμπληρώνετε τα πεδία με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail).

4ο Βήμα: Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 20 εργάσιμων ημερών θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει οι κωδικοί σας. Με τους κωδικούς αυτούς, μπορείτε να μπείτε στο IT Academy και να αναπτύξετε τις δεξιότητες στις Τεχνολογίες, την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, από σήμερα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδυκτιακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.

Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

Επιπλέον οεκπαιδευόμενος θα έχει τις εξής δυνατότητες:

Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

Αξιολόγηση