Στη σκιά των επεισοδίων στα νησιά εγκρίθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στη σκιά των επεισοδίων στα νησιά εγκρίθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν οι 158 βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ κατά ψήφισαν οι 128 παρόντες βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με τον ίδιο αριθμό ψήφων εγκρίθηκε και το άρθρο 47 για την κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης. Το νέο ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, ελκυστικό και ανταποδοτικό, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κροκοδείλια δάκρυα.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε κυριάρχησαν οι εξελίξεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών και την αναδίπλωση της κυβέρνησης. Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που υποστήριξε πως το κόμμα του είναι πρόθυμο να συζητήσει για τη συγκρότηση ενός ενιαίου σχεδίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Οργανώσατε προχθές απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων, ανεξέλεγκτης βίας, είστε με τα καλά σας», διερωτήθηκε. Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως δεν έκανε καμία αναφορά στις επιθέσεις κατά αστυνομικών. «Δεν άκουσα μία λέξη συμπαράστασης για τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας που υπέστησαν βίαιη και άνανδρη βεβήλωση τις τελευταίες μέρες. Δεν άκουσα μία λέξη καταδίκης για τις ακρότητες και τις βιαιότητες που είδαμε τις τελευταίες μέρες. Δεν άκουσα μία λέξη για το ποια είναι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ