Σε φουλ ρυθμούς η Βουλή με τρία νομοσχέδια ως τις 8 Αυγούστου

Σε φουλ ρυθμούς η Βουλή με τρία νομοσχέδια ως τις 8 Αυγούστου

Το επιτελικό κράτος, οι πρώτες παρεμβάσεις στη φορολογία και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αποτελούν τα πρώτα νομοθετικά βήματα της κυβέρνησης μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή θα αφορά στο επιτελικό κράτος, την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση θα καταθέσει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου. Σε άλλο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργότερα θα περιλαμβάνονται η μείωση του εισαγγωγικού φορολογικού συντελστή στο 9%, η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 24% και η μείωση του φόρου των μερισμάτων στο 5% από 10% που είναι σήμερα.

Τέλος, το πολυνομοσχέδιο για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την οργάνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κατατεθεί στις 29 Ιουλίου και θα έχει ψηφιστεί ως τις 8 Αυγούστου.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως οι τρεις υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούν για το έργο θα έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ