Απειλή μομφής από τη Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απειλή μομφής από τη Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως το κόμμα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής.

Οι προθέσεις της Ν.Δ. θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες και το αργότερο την Πέμπτη το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον τωρινό σχεδιασμό και εφόσον δεν κατατεθεί πρόταση μομφής η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί προς ψήφιση αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής αν αυτή αφορά μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρνητικός στην πρόταση μομφής εμφανίζεται ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Ζουράρης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως θα ψηφίσει την πρόταση μομφής της Ν.Δ. εφόσον αυτή κατατεθεί.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μέσω συνεργατών του πρωθυπουργού που χαρακτήρισαν καλοδεχούμενη την πρόταση μομφής μία μόλις εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ