Εξασφαλίζει τους "151" η κυβέρνηση και για τις Πρέσπες

Εξασφαλίζει τους "151" η κυβέρνηση και για τις Πρέσπες

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την ψήφο κατά συνείδηση που αποφάσισε χθες το Ποτάμι.


Μαζί με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία αναμένεται να ψηφίσουν από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος πρόκειται επίσης να δώσουν θετική ψήφο, μαζί με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.

Δεν αποκλείται ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας να αυξηθεί, αν με την κυβέρνηση ταχθεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει μεν διευκρινίσει πως δεν ζητά πειθαρχία αλλά έχει προσθέσει πως τυχόν διαφοροποίηση από τη θέση του κόμματος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει κυρώσεις.

Για τον χρόνο κατάθεσης της Συμφωνίας στη Βουλή η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται, αφού χθες το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να επιλεγούν δαιδικασίες fast track. Το υπουργείο Εξωτερικών φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ