Παρέμβαση της Ρωσίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αναφορά και στην έξοδο Καμμένου

Παρέμβαση της Ρωσίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αναφορά και στην έξοδο Καμμένου

Για αλλαγή που επιβλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που επικρίνει την Αθήνα για τη στάση της.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε την αλλαγή του ονόματος σε συνέχεια της διαδικασίας που έχει επιβληθεί εξωθεν και με στόχο να οδηγήσει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που κάνει λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας της ΠΓΔΜ. Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στα Σκόπια και άλλες πόλεις δείχνουν τη βαθιά πόλωση της κοινωνίας και είναι φανερό πως αυτός ο τρόπος επίλυσης ζητημάτων εθνικής σημασίας δεν αντανακλά τη θέληση του λαού και δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την μακροπρόθεσμη λύση του ονοματολογικού προβλήματος, προσθέτει.

“Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα αποδεικνύουν την εκρηκτική κατάσταση που μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια. Η απόσυρση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση συναασπισμού, προκάλεσε τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Είναι άξιο αναφορά το γεγόνός ότι στην Αθήνα παρακάμπτεται η βούληση των πολιτών και δεν γίνεται συζήτηση για δημοψήφισμα σε αυτό το θέμα που εηρεάζει τα θεμελιώδη εθνικά θέματα”.

“Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει αλλάξει: πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση χωρίς εξωτερική πίεση, υπαγόρευση όρων και προϋποθέσεων έξωθεν. Θεωρούμε πως το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας βάσει της παραγράφου 3 του ψηφίσματος 845

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ