Σάλος για ομιλία Ξαφά σε επενδυτές: Αντιδράσεις και σκληρές ανακοινώσεις

Σάλος για ομιλία Ξαφά σε επενδυτές: Αντιδράσεις και σκληρές ανακοινώσεις

Το σενάριο ότι δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, ότι οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση και τη Ν.Δ. στο τιμόνι αλλά υπογράφοντας 4ο μνημόνιο, παρουσίασε σαν ενημέρωση η εμφανιζόμενη ως πρόσωπο κοντά στον Κυριάκο, η Μιράντα Ξαφά σύμφωνα με δημοσίευμα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα το οποίο φέρει τη Μιράντα Ξαφά, πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ, και φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η Μιράντα Ξαφά κράτησε υπονομευτική στάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε «κλειστή λέσχη» επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Με βάση τηνΕφΣυν, το τελευταίο διάστημα, λόγω των θετικών ενδείξεων για την ελληνική οικονομία και των ευοίωνων μηνυμάτων που μεταδίδονται από τους θεσμούς και την Αθήνα για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ επενδυτών και Ελλήνων πολιτικών παραγόντων που βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., με την πλευρά των επενδυτών να αναζητά πληροφορίες.

Μια κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτά που άκουσαν όμως από τη Μιράντα Ξαφά τους εξέπληξαν και τους προκάλεσαν πολλά ερωτήματα όπως μετέφεραν ορισμένοι εξ αυτών στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της η κα Ξαφά επικαλούμενη «εσωτερική πληροφόρηση από τραπεζίτες» στις συναντήσεις αυτές ισχυρίζεται πως επίκειται νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις αρχές του 2018, πτώση της κυβέρνησης και άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με παράλληλη υπογραφή τέταρτου μνημονίου.

Οι αντιδράσεις

Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές, με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, συνδέουν ευθέως την κ. Ξαφά με τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για υπονόμευση και απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζουν πως"ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει".

ΝΔ

"Η κ. Μιράντα Ξαφά ουδεμία σχέση έχει με τη Ν.Δ. Δεν είναι ούτε σύμβουλος ούτε μυστικοσύμβουλος του προέδρου του κόμματος.

Τι άλλο θα ανακαλύψουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου;" είναι το σχόλιο "γαλάζιων" πηγών για το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ σύμφωνα με το οποίο η κ. Ξαφά "σε συνάντησή της, την Παρασκευή, με επενδυτές στο Λονδίνο, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε την Ελλάδα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.Μίλησε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις αρχές του 2018, προέβλεψε πολιτική κρίση, υπό το βάρος της οικονομικής, που θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και εκλογές".

Στο ίδιο δημοσίευμα, η κ. Ξαφά "φέρεται ως μυστικοσύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη" από τον οποίο η εφημερίδα περιμένει "εξηγήσεις".

Δράση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δράση σχετικά με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ αναφέρει: "Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα". Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ