Εκτός ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα

Γιατί δειγράφη

Εκτός ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου» αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων», όπου ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» από τον Άδωνι Γεωργιάδη, συμπληρώνοντας πως ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που καταψηφίζει η ΝΔ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος υπογράμμισε πως «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ