Στις 19.00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ

Στις 19.00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ

Ο Ντόνταλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας θα διαβεί τον Λευκό Οίκο προκειμένου να συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Ντόνταλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από τις προηγούμενες μέρες, και όπως έχει προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις που είχε από το Σάββατο έως σήμερα στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον, στην ατζέντα των σημαντικών συνομιλιών θα βρεθούν τα θέματα:

α) της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
β) της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
γ των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. [τριμερείς (Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα - Σερβία - Βουλγαρία - Ρουμανία) διασκέψεις].
δ) της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, στη συνέχεια, συνάντηση με γερουσιαστές στις 22:30 και συνάντηση με επιχειρηματίες στις 02:30 ώρα Ελλάδος (χαράματα Τετάρτης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ