Μητσοτάκης: "Η ΝΔ θα διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της δύναμη"

Μητσοτάκης: "Η ΝΔ θα διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της δύναμη"
Στο κόμμα μας χώρανε και οι κεντροαριστεροί που αναζητούν πολιτική διέξοδο

Η Νέα Δημοκρατία θα ανανεωθεί σε πρόσωπα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Skai χαρακτηρίζοντας χρέος του και πρόκληση για το μέλλον αυτή την κίνηση.

Οπως ανέφερε χαρκατηριατικά «είναι χρέος μου και είναι κάτι το οποίο είναι μία πρόκληση για το μέλλον, να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και σε πρόσωπα. Και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, αυτήν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα τη δείτε.

Και επειδή προσβλέπω και προσδοκώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί και να διπλασιάσει την Κοινοβουλευτική της δύναμη, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι επιλογές που θα δώσουμε στους πολίτες, όταν θα έρθουν να επιλέξουν βουλευτές με το σταυρό τους, να αποπνέουν ένα διαφορετικό ήθος, ύφος, αλλά και μία διαφορετική ποιότητα».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «η Νέα Δημοκρατία» «είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά Παράταξη. Σε αυτήν την Παράταξη χωράει και ο παραδοσιακός κεντρώος, χωράει και ο μετριοπαθής φιλελεύθερος κεντρώος, χωράει και κάποιος ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός και ο οποίος είναι απολύτως απηυδισμένος με την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης και αναζητεί μία πολιτική διέξοδο ή διεύρυνση».

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα ότι: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη. Λειτουργεί δημοκρατικά και προχωράει συντεταγμένα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα Κόμμα, όπως συχνά παρουσιάζεται, ομάδων, φεουδαρχών οι οποίοι ασκούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους επιρροή. Είναι ένα ανοιχτό Κόμμα πολυτασικό. Ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη και προσπαθούμε πάντα να τη συγκεράσουμε σε μία κοινή γραμμή».

Ο ίδιος τόνισε ότι «έχουμε πλέον κατοχυρώσει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.Ο πολιτικός λόγος της ΝΔ δεν έχει σχέση με τον πολιτικό λόγο που άρθρωνε το κόμμα παλαιότερα, συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα του και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ υπογράμμισε ότι «πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα για τους πολίτες που μας ακούνε, για το συνταξιούχο που βλέπει τη σύνταξή του να κόβεται, για τον εργαζόμενο του οποίου η επιχείρηση κλείνει επειδή το κράτος δεν μπορεί να τον εξοφλήσει, δεν έχει τι έγινε το 2009 και αν το έλλειμμα ήτανε 15% ή 13%, αλλά το πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο και αν μπορούμε εμείς ως εναλλακτική πολιτική δύναμη να δώσουμε σε αυτούς τους πολίτες μία ελπίδα που να στηρίζεται σε ένα αληθινό και ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε μια εποχή που οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι ''λεφτά υπάρχουν'' και, 7 μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο το οποίο αμφιβάλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».

Διευκρίνισε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον Κ. Καραμανλή.

Αξιολόγηση