Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με Μέρκελ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με Μέρκελ πριν τη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός δε μπορεί να μεταβεί στη Γερμανία λόγω ΔΕΘ

Ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής των 27 κρατών-μελών που πραγματοποιείται στη Μπρατισλάβα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο πλαίσιο τηςκινητικότητας που υπάρχει από διάφορες πλευρέςσε επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της άτυπης συνόδου (όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τουσκ με όλους τους ηγέτες, η σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός) η Γερμανίδα Καγκελάριος προσκαλεί ανά ομάδες ηγέτες κρατών-μελών να επισκεφθούν το Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σε αυτό το πλαίσιο απευθύνθηκε πρόσκληση από την πλευρά της Καγκελαρίας και προς τον Αλέξη Τσίπρα ναεπισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσατην ερχόμενη Κυριακή, κάτι που όμως δεν θα ήταν εφικτό, όπως ενημέρωσε την Καγκελαρία η πλευρά του πρωθυπουργού, λόγω των υποχρεώσεών του την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Κατόπιν αυτών προκρίθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους πριν από τη σύνοδο της Μπρατισλάβας.

Αξιολόγηση