Με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ συναντάται ο Δραγασάκης

Με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ συναντάται ο Δραγασάκης
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη θα έχει αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι το προεδρείο της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο τις πρόσφατες εξελίξεις στις τράπεζες.

Τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και με την ιδιότητα του εποπτεύοντος Κυβερνητικού στελέχους του χώρου των Τραπεζών ζήτησε η ΟΤΟΕ, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της «για τον επιχειρούμενο έλεγχο των Τραπεζών από τους δανειστές και την αξιολόγηση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Τραπεζών που αποκλείει ικανά και έμπειρα στελέχη ενώ, παράλληλα, καταργεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια».

Παράλληλα, θα θέσει και το θέμα της αναζήτησης λύσεων (στο πλαίσιο σχετικής Κλαδικής ρύθμισης) που αφορά τους τραπεζοϋπαλλήλους των συνεταιριστικών τραπεζών που έχασαν την εργασία τους όταν έκλεισαν οι τράπεζες αυτές.

Για όλα αυτά η ΟΤΟΕ, όπως επισημαίνει, θα ζητήσει απαντήσεις από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στη συνέχεια θα καθορίσει ανάλογα την στρατηγική της.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή το θέμα τράπεζες και οι εξελίξεις σ’ αυτές έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, απαιτείται εγρήγορση και παρέμβαση στηνκατεύθυνση αναζήτησης αποδεκτών λύσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα και την ασφάλεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος για όλους, καταλήγει η ομοσπονδία.

Αξιολόγηση