Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση

Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση
Με δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί «για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει» με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ ότι «σκοπεύει να προωθήσει ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους».

Η κυβ. εκπρόσωπος κάνει λόγο για ασκήσεις επί χάρτου και τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση»

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

Γιατί δεν γίνεται πιο σαφής ο κ. Μητσοτάκης;

Ακούσαμε σήμερα ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων».

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

• Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις;
• Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;)
• Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία;
• Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκ ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία;
Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση.

Αξιολόγηση