ΝΔ: Η κυβέρνηση εξαπατά διπλά τους δικαιούχους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

ΝΔ: Η κυβέρνηση εξαπατά διπλά τους δικαιούχους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε ανακοίνωσή τους για τα προγράμματα ΕΣΠΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κάνουν λόγο για εμπαιγμό των δικαιούχων από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

«Ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φτάνει στο σημείο να κομπάζει, πως δεν ξέρει τι της γίνεται, ενώ μιλάει για αυταπάτη, έμπρακτα διαπρέπει στην εξαπάτηση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, θα μπορούν να κάνουν χρήση της προκαταβολής της επιχορήγησης, χωρίς την έκδοση εγγυητικής επιστολής.

Εξαπατούσε διπλά:

Πρώτον, γιατί ο μηχανισμός για αυτήν τη διευκόλυνση είχε προβλεφθεί στο Ν. 4314 / 2014 (Άρθρο 28 / Παρ.11) για το νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που είχαμε ψηφίσει εμείς.

Και δεύτερον, γιατί στα εγχειρίδια νέων προγραμμάτων, αναφέρεται ρητά ότι η εκταμίευση της προκαταβολής του 40% της επιχορήγησης, μπορεί να γίνεται με υποχρεωτική προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής από τον επιχορηγούμενο.

Αντιγράφουν στα λόγια, διαψεύδουν στην πράξη».

Αξιολόγηση