Θεοδωράκης: Τακτική Τσίπρα να φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν

Θεοδωράκης: Τακτική Τσίπρα να φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν
«Νομίζω ότι το σενάριο "δούλεψα 17 ώρες και έφερα μια καλή συμφωνία" το εξαντλήσαμε πέρυσι και δεν νομίζω ότι θα επαναληφθεί. Απλώς ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν για να πουν οι Έλληνες, υπό τον φόβο ότι θα έχουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις, ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι καλοδεχούμενα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM 99,5.

«Η κυβέρνηση παίρνει μάστερ στην επικοινωνία. Στο τραπέζι έχει κυρίως επικοινωνιακά κόλπα και όχι πολιτική. Αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές μας, γι' αυτό ακριβώς πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού δεν μπορούν να αποκαταστήσουν με αυτή την κυβέρνηση την πολιτική εμπιστοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Βουλή όταν θα έρθουν τα νέα μέτρα προς ψήφιση, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται πραγματικά να ψηφίσουν. Είναι παιχνίδια πριν από το συνολικό ναι. Ουσιαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει. Υπάρχει μία καθυστέρηση σε δευτερεύοντα πράγματα, η οποία δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κλίμα της εκλογολογίας. Θα το δούμε βέβαια στην πράξη», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει τις καρέκλες. Οι 153 βουλευτές έχουν εξαρτηθεί από το κράτος με ποικίλους τρόπους, άρα αυτοί οι βουλευτές θα ψηφίσουν θετικά στην επόμενη ψηφοφορία και πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα τα έχει τα περισσότερα συμφωνήσει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις των Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου περί συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση, είπε: «Αν θέλουμε να ψηφίζουμε μέτρα δεν είναι ανάγκη να μπούμε και στην κυβέρνηση. Πρώτον, εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεύτερον δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούρια οπισθοδρόμηση της οικονομίας. Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν. Δικό τους είναι το πρόβλημα».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία ευρωπαϊκού τόξου σε πιθανές πρόωρες εκλογές είπε:
«Το ερώτημά σας είναι πολύ σοβαρό -αν και δεν είναι πολύ πιθανές οι εκλογές- και δεν μπορούμε να δώσουμε επιπόλαιες απαντήσεις. Πρέπει να δούμε εκείνη τη στιγμή τι προέχει για την κοινωνία, γιατί αυτή τη στιγμή εκλογές σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα 6 διςσ. € που έχουμε συμφωνήσει, σημαίνει ότι η χώρα είναι στον αέρα. Αν λοιπόν έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα απάντησε και στον Πρωθυπουργό, o οποίος είπε ότι "κεντροαριστερά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει", λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα οράματα της όποιας Αριστεράς. Η κυβέρνησή του δυστυχώς είναι μια κυβέρνηση εθνικολαϊκιστών, που έχουν και ακροαριστερές απόψεις και ακροδεξιές απόψεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα οράματα της Αριστεράς».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον διάλογο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου ανέφερε ότι αυτός περιλαμβάνει έναν χώρο από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι τη μεταρρυθμιστική αριστερά και πρόσθεσε: «Αυτός ο χώρος είναι πιο ευρύς από την κεντροαριστερά. Σε αυτή την κουβέντα εμείς πρωταγωνιστούμε. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα πλυντήριο για τους πρώην υπουργούς, που θέλουν να επανέλθουν στα πράγματα».

Αξιολόγηση