Τσίπρας: Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας η ομιλία του κ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Μνημείο κινδυνολογίας και  καταστροφολογίας η ομιλία του κ. Μητσοτάκη
Μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και προσπάθειας να σπείρει φόβο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ένα σαφές ιδεολογικό μανιφέστο.

Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών, είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες και καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης, αλλά η μια προϋποθέτει την άλλη.

«Ελευθερία χωρίς ασφάλεια οδηγεί σε μια κοινωνία ζούγκλα και ασφάλεια χωρίς ελευθερία οδηγεί σε μια κοινωνία ολοκληρωτική» πρόσθεσε.
Aπαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η αριστερά στην Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της οργανωμένης βίας του μετεμφυλιακού κράτους, των εθνικοφρόνων και της δικτατορίας, όχι θύτης».

Ανέφερε ακόμη ότι «σήμερα ότι το δόγμα της ΕΛΑΣ της ηπιότητας και της διακριτικότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και της άνευ όρων καταστολής».

«Σήμερα το κέντρο της πόλης είναι πλήρως ασφαλές και χωρίς προβλήματα» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ