Μάρδας: Κεφάλαια από πλούσιους Σύρους μεταφέρθηκαν ήδη σε 5 χώρες

Μάρδας: Κεφάλαια από πλούσιους Σύρους μεταφέρθηκαν ήδη σε 5 χώρες
«Αυτό που προτείναμε εμείς ήταν μια πολιτική χαμηλών ταχυτήτων και κάποιοι το ανέδειξαν ως θέμα υψηλής στρατηγικής».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του για επενδύσεις από Σύρους επενδυτές στην Ελλάδα, σημείωσε ότι κεφάλαια από πλούσιους Σύρους μεταφέρθηκαν ήδη σε πέντε χώρες, οι οποίες, όπως είπε, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός.

«Αντιγράψαμε τέτοιες πρακτικές πέντε κρατών που εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία που τους πρόσφεραν Σύροι πρόσφυγες πλούσιοι που μετέφεραν τα χρήματά τους» είπε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και επέκρινε αυτούς –που όπως υπογράμμισε– συνέδεσαν αυτό το γεγονός με την Ειδομένη και τον Πειραιά.

«Ας κρατήσουν τις ηθικές διαστάσεις για διάφορα άλλα θέματα που είναι πολύ πιο ευαίσθητα παρά για κάποια που έχω την αίσθηση ότι δεν παρουσιάζουν μια τέτοια διάσταση» υπογράμμισε ο κ. Μάρδας αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν χρήματα και αυτά τα χρήματα αντί να τα βάλουν στην Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, ή τη Γερμανία θα μπορούσαν να τα βάλουν στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η απλή σκέψη».

Αξιολόγηση