Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από το ΔΝΤ μετά από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από το ΔΝΤ μετά από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks
Να δώσει εξηγήσεις ζητά η ελληνική κυβέρνηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έπειτα από τη συνομιλία Βελκουλέσκου-Τόμσεν, την οποία αποκάλυψε το WikiLeaks.

«Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ, για το αν η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας λίγο πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία αποτελεί επίσημη θέση του Ταμείου», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη, στην πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις αυτές.

Μεταξύ άλλων, στους διαλόγους «φωτιά», τα δύο στελέχη του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.

«Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», ανέφερε μάλιστα ο Πολ Τόμσεν σε αυτή την τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το WikiLeaks.

Αξιολόγηση