Σκουρλέτης: Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με δύο προϋποθέσεις

Σκουρλέτης: Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με δύο προϋποθέσεις
Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ υπό προϋποθέσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στις μειώσεις εφόσον παραμείνουν χαμηλές οι τιμές του πετρελαίου και δεύτερον, εάν συνεχισθεί η τάση μείωσης του ρυθμού των ανεξόφλητων οφειλών προς την επιχείρηση.

Πάντως, αναστάτωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Σκουρλέτη για τα οικονομικά αποτελέσματα κάνοντας λόγο για λογιστικά τρικ και για συγκεκριμένο τρόπο αποτύπωσης που οδήγησε στις ζημίες της εταιρείας. «Θα μπορούσε με έναν άλλο τρόπο να μην υπάρχει αυτή η ζημιά. Άλλωστε το οτι υπάρχουν αυξημένες αποσβέσεις και αυξημένες επισφαλείς προβλέψεις, οδήγησε σε αυτό το νούμερο", ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για "νοικοκύρεμα" που θα οδηγήσει την επόμενη χρονιά σε κέρδη τη ΔΕΗ.

Για τον ΑΔΜΗΕ ανέφερε ότι γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τους θεσμούς και θα παρουσιασθεί σχέδιο που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και την αποζημίωση της ΔΕΗ. Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή σε σχέση με το σχέδιο που είχε παρουσιασθεί τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, εκ νέου, οι συζητήσεις για τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητά για συμπράξεις της ΔΕΗ με ιδιώτες, στις οποίες η πλειοψηφία θα ανήκει σε ιδιώτες.

Αξιολόγηση