Πελεγρίνης: «Ας μην μεμψιμοιρούμε εις βάρους των παιδιών, ας τους δείξουμε εμπιστοσύνη»

Πελεγρίνης: «Ας μην μεμψιμοιρούμε εις βάρους των παιδιών, ας τους δείξουμε εμπιστοσύνη»
«Ας μην μεμψιμοιρούμε εις βάρους των παιδιών, ας τους δείξουμε εμπιστοσύνη, με την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον, αντάξιο του ευλογημένου πραγματικά, αυτού τόπου».

Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Παρακολουθώντας από τη γωνιά μου την παρέλαση των παιδιών μας, αισθάνθηκα χαρμολύπη», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «λύπη, γιατί παραδίδουμε στα παιδιά μας και τους νέους μας μια Πολιτεία που δεν τους αξίζει. Ένιωσα, παράλληλα, όμως, και χαρά, βλέποντας τα φωτεινά πρόσωπα και το σταθερό βηματισμό των παιδιών μας σαν να ήθελαν να μας δείξουν τον δρόμο πέρα από την κρίση».

Ο ίδιος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα.

«Την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας σήμερα τη φέρουν οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που με την αλαζονεία της εξουσίας, έφεραν το λαό στην καταστροφή. Και τώρα τα πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις δυνάμεις, υποκριτικά, σφυρίζουν, κατά το δη λεγόμενον, αδιάφορα, ή το χειρότερο, φλυαρούν ενοχλητικά», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε ότι η σημερινή επέτειος θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, των Βρυξελλών.

«Επειδή τα νιάτα που τίμησαν σήμερα την 25η Μαρτίου, συμβολίζουν την ελπίδα, για μένα συμβολίζουν μια ελπίδα για έναν κόσμο όπου η κάθε ανθρώπινη ζωή έχει ίση αξία, όπου θα συνυπάρχει αρμονικά η ελευθερία με την ασφάλεια και όπου η πίστη και οι ιδέες του καθενός θα γίνονται εξίσου σεβαστές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης.

«Παρά τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, ο ελληνισμός κράτησε ακέραιη την εθνική του συνείδηση», δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η 25η Μαρτίου, είναι ένα φωτεινό ορόσημο στην ιστορία του έθνους, από το οποίο αντλούμε δύναμη και σήμερα, για να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, να σταματήσουμε τον καταστροφικό κατήφορο της παρακμής. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, το οφείλουμε στα παιδιά που με καμάρι παρήλασαν νωρίτερα», προσέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«”Κλειδί” που θα ανοίξει την πόρτα για μια καλύτερη κοινωνία, τιμώντας την εθνική παλιγγενεσία», χαρακτήρισε τους νέους στις δηλώσεις του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη νέα γενιά «δυναμική» και υπογράμμισε την αισιοδοξία του ότι θα είναι εκείνη που θα οδηγήσει τη χώρας έξω από την κρίση.

«Μόνο με το συνδυασμό του δυναμισμού αυτών των νέων παιδιών, και με την παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο ίδιος.

Αξιολόγηση