Σπίρτζης: Ερχονται αλλαγές στις άδειες οδήγησης

Σπίρτζης: Ερχονται αλλαγές στις άδειες οδήγησης
Tην αναμόρφωση του πλαισίου για τις μεταφορές και τις υποδομές προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Με απλά λόγια έρχονται αλλαγές στις άδειες οδήγησης αλλά και στα πρόστιμα.

Μιλώντας στην ημερίδα «Safe and Sober», με θέμα «Το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή του», που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ο κ. Σπίρτζης είπε: «Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας».

Επισήμανε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και κυρίως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας αφού καθημερινά οι νεκροί, οι τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, πλήττουν την ελληνική οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ