Σκληραίνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη λίστα Μπόργιανς

Σκληραίνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη λίστα Μπόργιανς
Σε «πόλεμο χαρακωμάτων» τείνει να μεταβληθεί η πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, για την περιβόητη λίστα Μπόργιανς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε και κατάθεσε χθες στη Βουλή, το κείμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας, το 2012, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, με την τότε κυβέρνηση, από την οποία όπως υποστήριξε ότι προκύπτει πως η τότε κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει στην κατοχή της τη συγκεκριμένη λίστα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε με την προηγούμενη κυβέρνηση για την στάση της και επανέλαβε ότι η αυτή η κυβέρνηση θα φέρει όλα τα στοιχεία στο φως.

Απάντηση Δένδια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στον πρωθυπουργό στο κοινοβούλιο, διάβασε στο πρωτότυπο- στα Γερμανικά- την επιστολή και μεταφράζοντας υποστήριξε ότι, «Ο κ.Μπόργιανς λέει στην επιστολή του ότι η λίστα δεν υπήρξε το 2015. Ούτε είχαν συσχετισθεί ονόματα Ελλήνων με τους λογαριασμούς», για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι, «εμείς μπορεί να είμαστε δεξιοί, αλλά εσείς είσαστε αδέξιοι».

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας παραποίησε το περιεχόμενο της επιστολής

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επανήλθε στο θέμα σήμερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας, «Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε το βράδυ ένα ακόμα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους. Έφτασε στο σημείο να παραποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής. Να μη θεωρήσει ο κ. Τσίπρας, το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης που συνειδητά χτίζει, είναι στάση αδυναμίας. Είναι στάση ευθύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο υπάρχουν δύο επιστολές, η πραγματική στα γερμανικά και η ελληνική που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. «Στην επιστολή στα γερμανικά ο κ. Μπόργιανς λέει "του προσέφερε βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και ηλεκτρονικά στοιχεία- cd" Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο στη μετάφραση ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "από cd"».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στη διαμάχη έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σε ανακοίνωση του κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι παίζει «κρυφτό» με τη λίστα Μπόργιανς:

Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd. Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας.

Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς . Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση.

Η πρωτότυπη επιστολή στα Γερμανικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ