Τσίπρας προς Μέρκελ: Να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό

Τσίπρας προς Μέρκελ: Να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό
Τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι μονομερείς ενέργειες ευρωπαϊκών χωρών και οι εν γένει εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε στην καγκελάριο την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Περαιτέρω ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών και τη μείωση των προσφυγικών ροών. Ζητήματα στα οποία η καγκελάριος συμφώνησε, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ίδιο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου.

Μάλιστα την σχετική αναγγελία ενδέχεται να κάνει ο κ. Τσίπρας απόψε στη Βουλή, οπότε και αναμένεται να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, επ ' ευκαιρίας της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο Βερναρδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ