Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις για το προσφυγικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο συμφώνησαν στην κρισιμότητα της κατάστασης και ότι το πρόβλημα είναι πλέον εθνικό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει και την Φώφη Γεννηματά για το ίδιο θέμα και μετά την επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί στη Συγγρού με τον Τούρκο πρέσβη, προκειμένου να τους εκφράσει την ενόχλησή του για την μη τήρηση από τη χώρα του των δεσμεύσεών της.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Π. Παυλόπουλο, μάλλον στις αρχές Μαρτίου, λίγο πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Στη ΝΔ, βλέποντας και τις τελευταίες εξελίξεις με την Ευρώπη και την Τουρκία να αθετούν τις δεσμεύσεις τους, εκφράζουν τον φόβο μήπως οι διαστάσεις του προβλήματος σύντομα γίνουν ανεξέλεγκτες και η κατάσταση στη χώρα, εντελώς απρόβλεπτη.

Ο κλοιός γύρω από τη χώρα μας στενεύει, αναγνωρίζουν στη Συγγρού, που τονίζουν την ανάγκη εφαρμογής ξεκάθαρης στρατηγικής από την κυβέρνηση και κοινής γραμμής απ' όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζουν συνεργάτες του, το αποτύπωσε εμπράκτως αυτό την περασμένη εβδομάδα κατά την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και το επανέλαβε και σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στη Βουλή του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παρουσία των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ, των έξι συντονιστών, των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του γραμματέα της Κ.Ο., διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις και κάλεσε τους βουλευτές του να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό και απίθανο ενδεχόμενο.

«Μόνο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Συζητήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές και οι διαστάσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη σύσκεψη, που κράτησε περίπου 1,5 ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ