Μπακογιάννη: «Φως» θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις και λεφτά στα Ταμεία

Μπακογιάννη: «Φως» θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις και λεφτά στα Ταμεία
«Μόνο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος λένε ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Άλλοι υπουργοί είτε κλαίνε, βλέπε Σπίρτζης, είτε λένε ότι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν, όπως ο Δρίτσας, και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να μεγιστοποιούν έτσι τη μαυρίλα», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «FOCUS FM», η κα Μπακογιάννη εμφανίζεται αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι ο «ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015».

«Δεν θα ήμουν σοβαρή αν έλεγα να ξαναπάμε σε εκλογές άμεσα», είπε και συμπλήρωσε «Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες, και αν δεν τελεσφορήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές».

Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «Φως θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, λεφτά στα Ταμεία, κτλ., είναι ολόκληρη αλυσίδα».

Όσον αφορά στο Προσφυγικό, δήλωσε πως «βεβαίως τώρα, η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για το προσφυγικό παρά τα λάθη του πρώτου 8μηνου, όπως η κατάργηση της Αμυγδαλέζας ή ο μη διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών».

«Η ΠΓΔΜ είναι εκτός Σένγκεν, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» τόνισε η κα Μπακογιάννη, αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων για τους Αφγανούς μετανάστες, υπογραμμίζοντας πως «ο μεγάλος μας αγώνας είναι να μην φύγουμε από τη Σένγκεν».

«Την κριτική μας ως Νέα Δημοκρατία θα την κάνουμε στο εσωτερικό, αλλά προς τα έξω θα δώσουμε μάχη για το προσφυγικό. Το να βρίσκεται η Ελλάδα τόσο απομονωμένη είναι τεράστιο πρόβλημα», επεσήμανε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει τίποτα το Υπ. Εξωτερικών, όσον αφορά τις κινήσεις της Αυστρίας. Δεν μπορεί ως ευρωπαϊκή χώρα να ακολουθεί αυτήν την πολιτική, είναι βαρύτατη απρέπεια εκ μέρους της. Θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να κινήσει γη και ουρανό να μιλήσει στον ξένο Τύπο, να πάρει σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να κάνει το θέμα μεγάλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ