Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αποτελεί την τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι έχει χάσει τη δημοφιλία του σε σχέση με πριν ένα χρόνο.

“Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο BBC, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, όπως τόνισε, είναι πως ο ελληνικός λαός το πλήρωσε ακριβά, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης και τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κλιμάκωσε την επίθεσή του στο κυβερνών κόμμα διότι σήμερα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Με διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για λάθη που έκανε η ΝΔ στο παρελθόν και τα πλήρωσε ακριβά, ωστόσο υποστήριξε ότι ο ίδιος υπήρξε και παραμένει ειλικρινής για τα λάθη.

"Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανά. Εχουμε αναλάβει την ευθύνη μας για το παρελθόν. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Είναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς”, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον εαυτό του ως αουτσάιντερ όταν ξεκίνησε την καμπάνια του για την προεδρία στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι είπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ένα νέο αφήγημα.

“Θεωρώ τον εαυτό μου εναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπολύοντας εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ανικανότητα είναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ