Ρέντσι: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα

Ρέντσι: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα
«H σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα θετική. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνει είναι σοβαρή» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά την ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε: «Θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να τον βοηθήσω. Κατά την τεταμένη σύνοδο του Ιουλίου εμείς ταχθήκαμε με την Ελλάδα, διότι χωρίς τη χώρα σας, η Ευρώπη θα έχανε μια ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά».

«Ελπίζω ο Αλέξης να δεχθεί να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του ίδιου» κατέληξε ο κ. Ρέντσι.

«Χειρότερο για τη Βρετανία παρά για την Ε.Ε. το Brexit»

Στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες επιλέξουν να μείνουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες, θα είναι χειρότερα για εκείνους και όχι τόσο για τους κατοίκους των χωρών-μελών της Ε.Ε., υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Ελπίζω η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε., αλλά εάν αποχωρήσει οι συνέπειες θα είναι χειρότερες για τους Βρετανούς παρά για τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

Τη Χίλαρι θα ήθελε να δει Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να δει τη Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο. Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κ. Ρέντσι απάντησε: «Ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, είναι προφανές ότι θα συνεργαζόμουν με οποιονδήποτε είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Ως Ιταλός πολίτης και επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, με όλο το σεβασμό στην αμερικανική δημοκρατία, εύχομαι την επιτυχία της Χίλαρι Κλίντον.»

Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε, τέλος, πως τον Απρίλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στο Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ