ΝΔ: Oι νέοι φόροι θα “γονατίσουν” την πραγματική οικονομία

ΝΔ: Oι νέοι φόροι θα “γονατίσουν” την πραγματική οικονομία
Επίθεση στην Κυβέρνηση για το επερχόμενο «φορο-τσουνάμι», με τις αλλαγές συντελεστών σε σειρά φόρων που αφορούν όλο το φάσμα των φορολογουμένων εξαπολύουν κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στην φορολόγηση του φόρου εισοδήματος και την έκτακτη εισφορά, οι οποίες θα επιβαρύνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «καθημερινές δηλώσεις και διαρροές δείχνουν ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο δρόμο της αύξησης των φόρων. Δεν διδάσκεται από τα λάθη της».

Σημειώνοντας ότι βάσει των επίσημων στοιχείων της ΓΓΔΕ «η μεγάλη αριστερή αύξηση των φόρων το 2015, δεν ενίσχυσε, αλλά αντίθετα μείωσε τα φορολογικά έσοδα και διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών», συμπλήρωσε ότι «η νέα αύξηση των φόρων εισοδήματος, περιουσίας και εισφορών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, θα “γονατίσει” τους συνεπείς φορολογούμενους, θα στραγγαλίσει την πραγματική οικονομία, θα διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα, θα βαθύνει την ύφεση, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, θα μειώσει τα έσοδα».

«Ας σταματήσει, επιτέλους, η Κυβέρνηση αυτή την ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή της», καταλήγει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό παρουσιάζοντας προτάσεις οι οποίες δεν απομακρύνουν τις παθογένειες, αφού επιμένει να προστατεύει τους κομματικούς στρατούς που έχουν χτιστεί δια μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως υπογραμμίζεται «οι παθογένειες θα καταπολεμηθούν μόνο αν υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση και δείξουμε σοβαροί προς την Ευρώπη. Μόνο τότε θα πιέσουμε τους δανειστές για να επιτευχθεί η χαλάρωση του προγράμματος εφαρμόζοντας ασφαλώς τις σωστές μεταρρυθμίσεις και φτάνοντας στους ίδιους στόχους.

Όσο και αν αυτό ακούγεται "απωθητικό" για κάποιους, αυτή είναι η σωστή λύση, γιατί το ίδιο το παρελθόν έδειξε ότι μεσσίες δεν υπάρχουν και ότι το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ήταν κατώτερο των περιστάσεων και λειτουργούσε για να ικανοποιήσει λίγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ