Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη και η ξενοφοβία

Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη και η ξενοφοβία
Στην κρίσιμη σύνοδο Κορυφής με βασικά θέματα το προσφυγικό και τη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία προσέρχονται οι ηγέτες της ΕΕ.

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να είμαστε αλληλέγγυοι. Ενωμένοι και με αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα. Η λύση του προσφυγικού κατά την άποψη μου δεν είναι να οικοδομούμε φράχτες. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη και η ξενοφοβία» είπε προσερχόμενος στην Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία και το προσφυγικό θα κυριαρχήσουν τόνισε η Αγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως είπε θέλαμε να διοργανώσουμε τη συνάντηση των 11 κρατών αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε πως θα συνεχίσουμε», τόνισε.

Όπως είπε η μετανάστευση είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα. «Πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα και χρειαζόμαστε ξεκάθαρα δεδομένα». Πρέπει να πολεμήσουμε τους διακινητές και να βρούμε νόμιμους τρόπους να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται από τη Συρία.

Είναι εφικτή μια συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία υποστήριξε από την πλευρά του ο Φρ. Ολαντ. «Θέλω το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια σεβόμενο τις ευρωπαϊκές αρχές». Όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος πρέπει η Βρετανία να σκεφτεί και τις άλλες χώρες. Πρέπει να προχωρήσει η Ευρώπη ποιο ισχυρή προς το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ