Γεννηματά: Νέο άνοιγμα στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου

Γεννηματά: Νέο άνοιγμα στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου
Νέο άνοιγμα στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της παρουσίασης του βιβλίου της Αλίκης Χατζή με τίτλο «Λεωνίδας Κύρκος, η τελευταία μάχη».

Επικαλούμενη τις απόψεις του Λεωνίδα Κύρκου υπέρ των συναινέσεων και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη συναίνεσης σήμερα των φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά θύμισε τα λόγια του Λεωνίδα Κύρκου, ότι «όπως έχουν τα πράγματα, η δύναμη που μπορεί να σπάσει την ακινησία, να καταπολεμήσει την αδιαφορία και να δώσει καινούρια έμπνευση και πίστη σε ένα μεγάλο σχέδιο για την ελληνική αναγέννηση είναι η Κεντροαριστερά» και πως «η συνάντηση κυρίως του ΠΑΣΟΚ και των ευρωπαϊκών, δημοκρατικών, σύγχρονων αριστερών δυνάμεων, πάνω στη βάση ενός προγράμματος επεξεργασμένου, σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να μετάσχουν», τονίζοντας ότι πάλεψε ως το τέλος της ζωής του υπέρ αυτού του στόχου.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όμως δεν θέλησε να μείνει στη σκέψη του πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν απέδιδαν καρπούς οι προσπάθειες του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Τότε οι συνθήκες δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Σήμερα οι συνθήκες το επιβάλλουν», είπε για την ανάγκη δημιουργίας μίας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, ζητώντας η Κεντροαριστερά να σταματήσει να ομφαλοσκοπεί και να ξεπεράσει στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα.

«Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δεξιά παλινόρθωση. Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη από μία προοδευτική δύναμη που θα απαντήσει αποτελεσματικά στις αιτίες της κρίσης και θα καταστρώσει ένα σχέδιο εξόδου από αυτή», είπε, δηλώνοντας την πίστη της στην αναγκαιότητα μίας μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας (σ.σ. που αποτελεί και την πρότασή της για την ονομασία του νέου σχήματος), που θα ενώσει τις προοδευτικές δημιουργικές δυνάμεις του έθνους.

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που πιστεύουν ότι οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δουλέψουν και να εξασφαλίσουν για την χώρα και τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. «Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Είναι η ώρα να τολμήσουμε. Να πάμε μαζί», είπε, κλείνοντας με την φράση ότι αυτό πρέπει να γίνει «με όσες υπερβάσεις σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο είναι αναγκαίες για αυτό», αναφορά που ερμηνεύθηκε ως δηλωτική των προθέσεών της από τη μία, και των προθέσεων που θα πρέπει να δείξουν οι άλλες δυνάμεις του χώρου σε αυτή την κατεύθυνση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ