Το τέλος στα παιχνίδια συζήτησαν κυβερνητικά στελέχη με τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ

Το τέλος στα παιχνίδια συζήτησαν κυβερνητικά στελέχη με τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ
Η αδυναμία εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των πέντε λεπτών, αλλά και οι αντιδράσεις από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε μετά τη συνάντηση πως "ψάχνουμε έναν καλύτερο τρόπο για να εισπράξουμε τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ".

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του ειδικού τέλους ή ακόμη και για αντικατάστασή του με ένα άλλο ισοδύναμο. Σημειώνεται πως το ειδικό τέλος έπρεπε να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου, αλλά τεχνικά και άλλα εμπόδια δεν επιτρέπουν στο δημόσιο να εισπράξει τα σχετικά έσοδα. Το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως εκτιμώμενο έσοδο από την επιβολή του τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -2,29% προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα στις σχέσεις του δημοσίου με τον ΟΠΑΠ, όπως η υπόθεση των VLTs, η αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονισμού των οποίων από την Επιτροπή Παιγνίων οδήγησε στην αναστολή της επένδυσης του οργανισμού. Ο ΟΠΑΠ έχει, μάλιστα, προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και διεκδικεί αποζημίωση περί το ένα δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το δημόσιο δεν εισπράττει σημαντικά έσοδα (που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ) από τη φορολόγηση των VLTs. Εξετάστηκε, επίσης, και το θέμα με το Διαδικτυακό Στοίχημα καθώς η διαιώνιση του σημερινού ασαφούς πλαισίου έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ