Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έχει κληθεί να σηκώσει δυσανάλογο βάρος

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έχει κληθεί να σηκώσει δυσανάλογο βάρος
Η ΕΕ βασίστηκε πάνω σε αξίες και σήμερα που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη μετακίνηση λαών από τον Β' ΠΠ καλείται να βρει και πάλι αυτές τις αξίες, είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ελληνικός λαός έχει κληθει να σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε αυτήν την προσφυγική κρίση, είπε ο πρωθυπουργός.

Προχωρήσαμε τάχιστα στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρόβλημα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση με σεβασμό και αλληλεγγύη, είπε .

Δεν είναι λύση ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν θα τερμάτιζε το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ελκυστική για τους πρόσφυγες. και τόνισε ότι η προσφυγική κρίση τεστάρει τις αντοχές της Ε.Ε..

Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ, η προσφυγική κρίση τεστάρει τις αντοχές της Ε.Ε. και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα με περισσότερη προσπάθεια.

«Θα χρειαστεί περισσότερη στήριξη από τους εταίρους μας στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε μίνι σύνοδο, την οποία οργανώνουν η Γερμανία και η Γαλλία στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην Ε.Ε.. Στη σύνοδο, η οποία θα εστιάσει αποκλειστικά στο προσφυγικό, θα συμμετέχουν 11 χώρες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στη διάρκεια της συνόδου ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει πιθανότατα και σε τριμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ