Φόβους για επάνοδο στη κρίσιμη κατάσταση του 2015, εκφράζει το Ποτάμι

Φόβους για επάνοδο στη κρίσιμη κατάσταση του 2015, εκφράζει το Ποτάμι
Φόβους ότι επανέρχεται η κατάσταση που έζησε η χώρα το 2015, όταν έφτασε στα πρόθυρα εξόδου από το ευρώ εκφράζει το Ποτάμι σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Τον εφιάλτη του 2015 ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να τον ξαναζήσουμε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ότι το σχέδιό της έχει γίνει κατ' αρχήν αποδεκτό.

Το Ποτάμι προσθέτει ότι από άρθρο του κ. Τόμσεν προκύπτουν τεράστιες διαφορές, καθώς ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μιλάει για την ανάγκη δραστικών περικοπών στις συντάξεις και ταυτόχρονα για τη λήψη μέτρων ύψους 4-5% του ΑΕΠ ως το 2018.

Επικαλείται ακόμη την αναφορά του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο,«...ολοκληρώνουμε τη συμφωνία και καταθέτουμε στη Βουλή την πρότασή μας για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος κρατώντας όμως παράλληλα, σταθερές τις γραμμές για να μην πληγούν περαιτέρω οι κοινωνικές κατηγορίες που έχουν πληρώσει και με το παραπάνω το μάρμαρο της κρίσης, όπως οι συνταξιούχοι», σχολιάζοντας ότι «...και πέρυσι ακούγαμε διαρκώς ότι κλείνει η συμφωνία που ποτέ δεν έκλεινε» και καλεί την κυβέρνηση «(αν μπορεί) να μιλήσει έστω μια φορά με ειλικρίνεια για το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ