Κουτσούμπας: Πρόσχημα για αποφυγή των προβλημάτων η ρύθμιση για τα κανάλια

Κουτσούμπας: Πρόσχημα για αποφυγή των προβλημάτων η ρύθμιση για τα κανάλια
«Πρόσχημα για να ξεφύγει από την ουσία των προβλημάτων, για επικοινωνιακούς λόγους» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το ζήτημα με τις άδεις των καναλιών που άνοιξε χθες ο Πρωθυπουργός.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «άθλια προπαγάνδα» εκ μέρους της κυβέρνησης τα όσα λέει για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό δεν βελτιώνεται και πρέπει να αποσυρθεί, όπως ζητούν όλοι.

«Το πραγματικό πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν είναι η βιωσιμότητά του αλλά το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» επεσήμανε.

Παράλληλα, καυτηρίασε την ειλικρίνεια των μελών της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «αμφισβητείται από τις πράξεις και τα μέτρα που ψηφίζει στη Βουλή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι «οι λεπτομέρειες είναι το γκριζάρισμα των ζωνών σε όλο το Αιγαίο και αυτό επιβεβαιώνεται και από το σημερινό NOTAM της Τουρκίας όπου η χώρα ζήτησε να αναφέρονται στο Τουρκικό κέντρο τα ερευνητικά σκάφη».

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη όπου νομιμοποιείται η παραβίαση και η συγκυριαρχία στο Αιγαίο αλλά και το γκριζάρισμα των ζωνών που αποτελούν ελληνικό έδαφος» τόνισε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ