Εθνικό θέμα το προσφυγικό, συμφώνησαν Τσίπρας - Γεννηματά

Εθνικό θέμα το προσφυγικό, συμφώνησαν Τσίπρας - Γεννηματά
Το προσφυγικό αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης της συνάντησης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.  

«Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τον σύντομο διάλογό του μπροστά στις κάμερες με την κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα διερωτήθηκε αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ενώ ανέφερε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.

Αξιολόγηση