Μουζάλας: Υπάρχουν φωνές που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Μουζάλας: Υπάρχουν φωνές που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
Μπορεί να μην εκφράζουν το σύνολο της ΕΕ, ωστόσο υπάρχουν φωνές που ζητούν τον αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας και την προσωρινή έξοδό της από τη ζώνη Σένγκεν, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο Μega και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του. Ο ίδιος ανέφερε «δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει πιθανότητα επιβολής αποκλεισμού των συνόρων, αλλά η κυβέρνησή μας πρέπει να δρα σαν να υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό που εγγυώμαι είναι ότι παλεύουμε για να φύγει από το τραπέζι αυτή η συζήτηση. Γίνεται ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθώ να πω ότι, φοβόμαστε ή δεν φοβόμαστε, πρέπει συσπειρωμένα να το αντιμετωπίσουμε και αυτό θα κάνουμε με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς».

Πρόσθεσε δε πως «είναι εντυπωσιακό ότι η άποψη που στοχοποιεί την Ελλάδα, που λέει να βγούμε από την Σένγκεν, είναι διαφορετική από την επίσημη θέση της Κομισιόν και το θέμα δεν συζητήθηκε στην σύνοδο της Ολλανδίας. Εμείς παλεύουμε ενωμένοι, όλα τα ελληνικά κόμματα μαζί στην Ευρώπη, κι αυτό είναι το θετικό», συνέχισε και ανέφερε: «Ο Ντομπρόφσκις διατύπωσε προσωπική του άποψη με την προειδοποίηση των τριών μηνών, άλλωστε ξέραμε ότι θα είναι μια κακή έκθεση γιατί βασίστηκε σε στοιχεία των αρχών του Νοεμβρίου. Οι καινούριες εκθέσεις θα είναι καλές».

«Εχουμε καθυστερήσει στα hotspots»
Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στη δημιουργία των hotspots.«Υπάρχει μία αλήθεια, το ότι έχουμε καθυστέρηση στα hotspots, αυτό μερικώς είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Έχουμε τελειωμένο το κέντρο της Μυτιλήνης και μέχρι 10-15 Φλεβάρη, θα είναι στην Σάμο, Χίο και Λέρο. Το πέμπτο είναι στην Κω, υπάρχει η γνωστή εμπλοκή εκεί, το έχουμε πει στην Κομισιόν και δεν θα είναι πρόβλημα αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ