Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκε στο Νταβός σήμερα, Παρασκευή (22/1) ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

Οπως σημειώνεται, υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της ΕΚΤ στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα - Θα έχουμε συμφωνία

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε νωρίτερα ο Μ. Ντράγκι, από το Νταβός, τονίζοντας όμως πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε πως υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοοοικονομική νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ