Γεννηματά: Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό εντείνει τα προβλήματα

Γεννηματά: Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό εντείνει τα προβλήματα
H πολιτική της κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δισ. στους πολίτες και προκάλεσε τη συζήτηση για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως υποστήριξε, το κυβερνητικό σχέδιο εντείνει τα προβλήματα, αποδομεί το σύστημα, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και οδηγεί σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις, για αυτό δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία και τα κόμματα.

Η κ. Γεννημάτα σημείωσε ότι δεν αποτελούν λύση οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, «που οδηγούν με άλλες μεθόδους σε δραματική μείωση των συντάξεων».

«Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της και να επεξεργαστεί βιώσιμη και δίκαιη λύση που προϋποθέτει επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ επισήμανε πως το κόμμα της έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, αντίστοιχες έχουν διατυπωθεί και από τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

«Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να ξαναζήσει το πολιτικό και κοινωνικό ψυχόδραμα του καλοκαιριού του 2015 και να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα που και πάλι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ