Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο ο πρόεδρος του ΕΛΚ με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο ο πρόεδρος του ΕΛΚ με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βέμπερ, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ, που, όπως σημείωσε, σηματοδοτεί την εκκίνηση μίας νέας εποχής.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα άμεσης προτεραιότητας της ΕΕ, όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η πορεία της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της ΕΕ στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Προσβλέπει σε παραγωγική συνεργασία με το ΕΛΚ, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Αυτό, άλλωστε, θα επιβεβαιωθεί και στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στις 18 Φεβρουαρίου.

– Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα και θα είναι δραστήρια παρούσα, όχι μόνο στα θέματα ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα.

– Η ισχυρή σχέση Νέας Δημοκρατίας-ΕΛΚ έχει ακλόνητα θεμέλια: Την πίστη και το ενδιαφέρον για την ΕΕ, τις κοινές αξίες και αρχές και βεβαίως την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό.

Σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον καίριο ευρωπαϊκό ρόλο που έχει αναλάβει η Ελλάδα, δεδομένου του δυσβάσταχτου βάρους που επωμίζεται, το αδιαπραγμάτευτο της διατήρησης της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και την πιεστική ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τουρκίας για τον περιορισμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και με την ενεργό, παραγωγική συμπαράσταση των Ευρωπαίων εταίρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση