Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ
Για «εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς», και «"νέο" ξεκίνημα με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

«Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κωστή Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, η μακρόχρονη διαδρομή του στην πολιτική, από την εποχή του ΛΑΟΣ ως την ένταξη του στη Ν.Δ. επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, η ανάθεση στον Κ. Χατζηδάκη της ευθύνης για το πρόγραμμα της ΝΔ, αποτελεί εγγύηση για την προσήλωση στις πιο ακραίες επιταγές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, που έχουν ως προμετωπίδα την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και την εξόντωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ομνύει με το δικό του ακροδεξιό στυλ και ο έτερος αντιπρόεδρος», προστίθεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζεται:

«Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το "νέο" ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξιολόγηση