Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση στις συντάξεις

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση στις συντάξεις
Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς καμία οριζόντια μείωση στις συντάξεις.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη συμπληρώνοντας ότι «για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση επιδίωξε και εξασφάλισε τη συγκατάθεση των εργοδοτικών οργανώσεων σε μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών».

Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Γεροβασίλη, έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στην δέσμευσή της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος χωρίς καμία οριζόντια μείωση στις συντάξεις.

Για τον σκοπό αυτό επιδίωξε και εξασφάλισε την συγκατάθεση των εργοδοτικών οργανώσεων σε μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλιστεί η δικαιότερη δυνατή κατανομή των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ελπίζουμε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα είναι κάποια στιγμή σε θέση να συνεισφέρει στον διάλογο αυτόν με κάποια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά. Η κατάθεση προτάσεων, αντί για κουτοπόνηρες υποκριτικές κραυγές, θα είναι ευπρόσδεκτη.

Αξιολόγηση