Μεϊμαράκης: Τα δύσκολα ν/σ θα περάσουν καθώς υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Τα δύσκολα ν/σ θα περάσουν καθώς υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ
Τα δύσκολα νομοσχέδια θα περάσουν από τη Βουλή καθώς υπάρχουν και αρκετοί πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ήθελαν να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα, εκτιμά ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε δυσαρμονία και σε αναντιστοιχία με την κοινωνική του βάση, ωστόσο, ότι παρότι θα «υπάρξει ένταση με την κοινωνική του βάση, αυτό δεν θα επηρεάσει πολύ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία».

Για την ενότητα της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην ενότητα του κόμματος, λέει ότι «η ενότητα δεν είναι πολιτική έννοια και δεν είναι και αυτοσκοπός. Και δεν βοηθάει να το συζητάμε και να το ξανασυζητάμε λες και δεν υπάρχει ενότητα».

Για τη σχέση του με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο επιμένει στις αιτιάσεις του ότι «δεν κάνει γι αυτή την θέση, μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού», σημειώνει όμως ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος δεν προβλέπεται από το καταστατικό διαδικασία αλλαγής ή αμφισβήτησης του γραμματέα.

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης και έτσι θα πορευτεί υπό την δική του ηγεσία. Όσο για τις ακραίες φωνές «όποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ