Όχι σε μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών λέει το ΠΑΣΟΚ

Όχι σε μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών λέει το ΠΑΣΟΚ
Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατανεύσει στην μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα, δήλωσε ότι το κόμμα της λέει ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου. «Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό.

Το ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού. Λέμε όχι στην μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των εισφορών που υπονομεύει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, λέμε ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή την στάση μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: «Οφείλει η κυβέρνηση επιτέλους να διαπραγματευτεί σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα. Να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας. Το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, αυτοί ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ