Γεροβασίλη: «Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης»

Γεροβασίλη: «Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης»
H κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε σε δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου  «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση».

Όπως είπε, «αμέσως μετά τις γιορτές το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες μέρες».

Σημείωσε ακόμη ότι «επισπεύδεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων», για να υπογραμμίσει ότι «έπειτα από την παραλαβή της καινούριας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους».

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφρε ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και πρόσθεσε ότι «διαφαίνεται θετική στάση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του ΕθνικούΣυμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος».

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του πρωθυπουργού για τις 11 άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
Επίσης, πρόσθεσε, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με δέσμευση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις και τις εναλλακτικές ρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ