Συνάντηση Θεοδωράκη με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο

Συνάντηση Θεοδωράκη με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο
«Αν είχαμε τολμήσει να λύσουμε το Παλαιστινιακό, εκμεταλλευόμενοι τις προηγούμενες ευκαιρίες που μας δόθηκαν, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο κόσμος», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «το Παλαιστινιακό είναι πολλές φορές η σπίθα για την τρομοκρατία που υπάρχει σε πολλά μέρη του πλανήτη» και προσέθεσε: «Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να χρησιμοποιεί και τη μετριοπάθεια και τον δυναμισμό.

Όπως του είπα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, επί των ημερών του, να υπάρξει πρόοδος στο Παλαιστινιακό. Δυστυχώς, όμως, και η Ευρώπη και οι μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή σ' αυτή τη μεριά του πλανήτη.

Εμείς, στο Ποτάμι, είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχουν δύο έθνη εκεί, άρα υπάρχουν και δύο κράτη και θα πρέπει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, με συζητήσεις και με συμβιβασμούς, να προχωρήσουν κάποια στιγμή στη μεγάλη κίνηση. Εμείς, όλοι οι άλλοι, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία πρέπει να τους βοηθήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ