Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας

Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας
Στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η οποία προχωρά μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου, αναφέρθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση πως το γεγονός ότι η Αθήνα και Λευκωσία αποτελούν σήμερα πόλο σταθερότητας, θα είναι παράγοντας που θα συμβάλει στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Από την πλευρά του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων και τη συμβολή της χώρας μας στην επίλυση του Κυπριακού, σε τομείς όπως αυτό των εγγυήσεων.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την τρίτη αυτή συνάντηση με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο, για την οποία είπε ότι εμβαθύνει τις σχέσεις της Αθήνας και Λευκωσίας με τις γείτονες χώρες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση και δυναμική στις συνεργασίες αυτές.

Νωρίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον αιγύπτιο πρόεδρο. Ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας όλων των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής που προέρχεται από τη Συρία ή αλλού και αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο. Υπογράμμισε επίσης ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η στενότερη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος μίλησε για περισσότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά την συνεκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, ενώ ανέφερε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα θα μπορούσε να επεκταθεί και στον στρατιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ