Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο μισθολόγιο

Κουρουμπλής: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο μισθολόγιο
«Δεν έχω εικόνα ότι πιέζουν οι θεσμοί να προχωρήσει το μισθολόγιο, το οποίο άλλωστε θα είναι ευεργετικό για εκείνους που πρέπει να είναι. Δεν το πιστεύω ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών. Κοντός ψαλμός, αλληλούια. Σας λέω ότι η εκτίμηση και η εικόνα που έχω είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM".

Αναφερόμενος στα σενάρια μονιμοποίησης των καθαριστριών, ο υπουργός είπε πως «οι υπερβολές έχουν όριο... Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Παράταση των συμβάσεων υπάρχει». Σε ό,τι αφορά τον Καλλικράτη τόνισε: «Είναι η αποκέντρωση, η πλήρης αλλαγή του "Καλλικράτη", σε ένα σύστημα που θα διευρύνει την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμών στο συγκεκριμένο χώρο. Θα δημιουργεί θεσμούς αντιπροσωπευτικούς και θα ξεχωρίζει αρμοδιότητες από αυτό το συνονθύλευμα αρμοδιοτήτων συντρεχουσών, παράλληλων και αλληλεπίπεδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα μεταξύ κεντρικής διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης.Είναι ένας νέος "Καλλικράτης". Το έχουμε και το όνομα έτοιμο... Θα έχει σχέση με αυτό που λέμε, για τον δήμο. Θα δούμε».

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε πως «η πρώτη σκέψη είναι για πρώτη φορά να ξεκινήσει διάλογος χωρίς να κατατεθεί πρόταση. Να κατατεθούν δηλαδή ιδέες και να συγκεντρωθεί το υλικό. Δεν μιλάω να κατατεθεί πρωτοβουλία στη Βουλή, αλλά για μια ανοιχτή διαβούλευση στην κοινωνία. Πρέπει επιτέλους να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία».

Τέλος, σχετικά με τον εκλογικό νόμο σημείωσε πως «ο σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικότερο και πιο δίκαιο και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα» και προσέθεσε: «Δεν μπορείς να το αποτρέψεις, διότι αυτό θα το βάλει στο τραπέζι η κοινωνία και πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Ζητήματα όπως είναι οι περιφέρειες π.χ., δεν πρέπει να τα συζητήσουμε; Τέθηκε το ζήτημα τρεις φορές στη Βουλή και ο νόμος πάρθηκε πίσω. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η περιφέρεια (Β' Αθηνών) με 40 βουλευτές. Δημιουργεί άλλου είδους θέματα που φτάνουν ακόμη και στην αδιαφάνεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ