Ολάντ: «Η Γαλλία είναι σε πόλεμο»

Ολάντ: «Η Γαλλία είναι σε πόλεμο»
Με την φράση «Η Γαλλία είναι σε πόλεμο» ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την ομιλία του στην γαλλική βουλή μετά τα γεγονότα της Παρασκευής.

«Οι πράξεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και στο γήπεδο Στατ ντε Φρανς είναι πράξεις πολέμου. Οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων και σε πολλούς τραυατίες. Είναι μια επίθεση κατά της χώρας μας, των αξίων της, της νεολαίας της και του τρόπου ζωής του» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως τόνισε η επίθεση έγινε επειδή η Γαλλία είναι η πατρίδα των ανθρωπίων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο πως η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε έναν πόλεμο πολιτισμών, γιατί οι δολοφόνοι αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν πολιτισμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Ολάντ ανακοίνωσε στους Γάλλους βουλευτές ότι η Γαλλία θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της στην Συρία. Η επίθεση της Παρασκευής αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε στην Συρία, οργανώθηκε στο Βέλγιο και εκτελέστηκε στην Γαλλία, πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμα πως θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας μεγάλος συνασπισμός για την Συρία.

O Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο η Ευρώπη να δώσει άσυλο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ