Την αποπομπή του Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας ζητά η ΝΔ

Την αποπομπή του Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας ζητά η ΝΔ
Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία καλεί στη Βουλή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ώστε να τοποθετηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Προς τον κ. Παππά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τρία ερωτήματα, εκ των οποίων αν θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Παιδείας ώστε να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις του κ. Φίλη. Η ΝΔ απευθύνεται στον υπουργό Επικρατείας ως τον αρμόδιο για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής στο πλαίσιο της εποπτείας, που ασκεί στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και ρωτά αν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι «οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, έβλαψαν την διεθνή διάσταση του ζητήματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και συνηγόρησαν υπέρ των σχετικών απόψεων της Τουρκίας».

Ακόμη ζητεί από τον κ. Παππά να πληροφορηθεί αν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το τουρκικό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ